top of page
Teaser Vox - Rozemond & Bekkers

Teaser Vox - Rozemond & Bekkers

Play Video
_MG_7258.jpeg
_MG_7383 klein kopie 2.jpeg

Bliss 

'De gave warme viooltoon, de beweeglijke heldere stem van Jacobien Rozemond; Renée Bekkers’ solide en virtuoze spel op de veelkleurige accordeon: ze slepen je mee, ontroeren, doen glimlachen..' Marjolijn Sengers in Luister

 

'Bijzonder indrukwekkend...spiritueel en verrassend...'

Aart van der Wal in Opus Klassiek over Duo Rozemond en Bekkers.

 

Jacobien Rozemond (viool & zang) en Renée Bekkers (accordeon) treden volgend jaar 5 jaar als duo op. Inmiddels zeer geliefd bij het publiek zijn ze te horen in vele kamermuziekseries en festivals. Ze laten het publiek genieten van de vele soorten temperamenten waar deze bezetting zich zo mooi voor leent. Het serene is hoorbaar in de barokmuziek maar ook in meditatieve nieuwere composities, tegelijkertijd is de warme uitbundigheid van tango en volksmuziek een zeer geliefd onderdeel van de concerten. In hun programma’s zorgen Jacobien en Renée voor een perfecte balans tussen folklore, klassiek en innovatie. Door af en toe zang toe te voegen en teksten te reciteren verrijken Jacobien en Renée de kleuringen en zeggingskracht van hun concerten. 

Speciaal voor het programma BLISS, wat letterlijk perfecte vreugde of gelukzaligheid betekent, componeerde Benjamin de Murashkin zijn werk I’m nobody, who are you? De gedichten van de 19de-eeuwse schrijfster Emily Dickinson inspireerde hem in zijn nieuwe compositie voor Jacobien en Renée.  Met Dickinsons' teksten benadert De Murashkin met diepgang en humor de eenvoud maar ook de vluchtigheid van bliss. De zoektocht naar geluk bespiegelen Renée en Jacobien in dit programma vanuit verschillende perspectieven. Zo klinken er tranen in het stuk Tears van Lorentzen en wordt hemelse gelukzaligheid bereikt in Clairières dans le ciel van Lili Boulanger. In het programma vragen Jacobien en Renée zich af wat gelukkig maakt; vluchten met je geliefde naar het eiland auxMimosa zoals chansonniere Barbara verlangt of je laten meeslepen met opzwepende tangomuziek van Piazzolla? Of het ontstijgen van de dagelijkse sleur door in trance te geraken van oude en serene muziek van Biber en Castello? Of bereik je verlossing door de meditatie in Prayer van Ernest Bloch?

Foto's: Sarah Wijzenbeek

bottom of page