top of page
Pas de Deux - trailer (2015)

Pas de Deux - trailer (2015)

Play Video
DSC_0426_edited.jpg
DSC_0453.JPG

Pas de Deux

Stelt U zich eens voor, een jong, bruisend ensemble... in het drievoudige! Sax & Stix, TOEAC en Tom & Ayla (acrobatics) dagen elkaar uit tot een duizelingwekkende pirouette waarbij speelse balletmuziek van de "Groupe des Six" aan de basis ligt van hun zinderende straattheatervoorstelling: "Pas de Deux". De unieke combinatie van accordeons, saxofoon en slagwerk is uiteraard dé perfecte bezetting voor klassieke muziek die associaties oproept met kermis, circus jazz en dansmuziek.

 

De muziek van Satie was een grote inspiratiebron voor Milhaud en Poulenc. Satie verkondigde een boodschap van verandering, werkelijkheid en eenvoud, door het gebruik van muzikale elementen uit het populaire muziekcircuit.

De levendige en opgewekte partituur van de ’Parade’ bevat motieven uit aparte genres, zoals kermis, cabaret, musical en dansmuziek, die hij als volwaardige kunstvormen beschouwde. De generatie die daarop volgde, de ‘Groupe des Six’, bracht een fusie teweeg tussen hoge en lage kunst. De componisten van de ‘Groupe des Six’, onder wie Milhaud en Poulenc, probeerden elkaar te overtreffen in extravagante werken voor de meest onwaarschijnlijke en verrassende bezettingen. En dat zijn Sax & Stix en TOEAC zeker!

- Sax & Stix (Eva van Grinsven, saxofoon & Ramon Lormans, marimba)

- TOEAC (Pieternel Berkers en Renée Bekkers, accordeon)

- Tom & Ayla (partner acrobatics)

bottom of page