top of page

10 July 2024 at 17:30:00

|

Ransdorp, Hooischuur (reserveren via info@vendrigamsterdam.nl - €17,50 per ticket)

Premiere Plastic Party! Met aansluitend voetbal op groot scherm!

reserveren via info@vendrigamsterdam.nl - €17,50 per ticket

Tickets
Premiere Plastic Party! Met aansluitend voetbal op groot scherm!

Tijd & Locatie

De Hooischuur Amsterdam, Liergouw, Amsterdam, Nederland

Info

Het Kofferbak Collectief presenteert: Plastic Party!


De Plastic Party: dames onder elkaar die zich vergapen aan de laatste trends op het gebied van plastic keukengerei. Ooit kreeg vrijwel iedere huisvrouw met dit fenomeen te maken. Je organiseerde zo’n party en kreeg een even handig als onverwoestbaar cadeau. Of je ging erheen omdat je buurvrouw ook bij jou was geweest, en kwam vervolgens thuis met iets overbodigs wat je eigenlijk helemaal niet van plan was te kopen: magnetronklare eierhulzen, frishoudboxjes, wonderdozen met ademend deksel...Objecten die tot in lengte van dagen onze keukenkastjes zullen blijven bevolken.


Maar in de wegwerp-samenleving van nu is helemaal geen plaats voor onverwoestbaarheid. De tijd lijkt het iconische kunststof keukenspul te hebben ingehaald. Iedere Plastic Party zou zomaar ineens de laatste fuif kunnen zijn...En dan? Komt er dan ook een einde aan alles waar de Plastic Party voor stond? Een einde aan de duurzaamheid? Aan de economische emancipatie van de huisvrouw? Kunnen we ons een wereld zonder al dit keukenplastic überhaupt nog voorstellen?


“Plastic Party!” is een vrolijke opera over het einde van een sociaal-cultureel ritueel. Of toch niet?! Hoe dan ook, David Prins schreef het gloednieuwe Nederlandse libretto. En de muziek? Die komt uit Mozarts even prachtige als onverwoestbare opera's "Così fan tutte", "Don Giovanni" en "Le nozze di Figaro". It's party time! Kom meefeesten nu het nog kan...


M.m.g. door het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunsten

Wednesday, 10 July 2024

Directions

Share This Event

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page