16 March 2022, 19:00:00

|

Muziekgebouw a/h IJ, Amsterdam

In de Schemering

Stairway to Music van Asko|Schönberg en het Muziekgebouw is een intieme luisterervaring van 40 minuten op de trappen van het Muziekgebouw, geïnspireerd op een verhaal dat werd verteld op de afscheidsbijeenkomst van de in 2020 overleden dirigent/pianist Reinbert de Leeuw. Als Reinbert in zijn appartement piano speelde, namen de bewoners van zijn appartementencomplex in stilte plaats in het trapportaal om te luisteren. Ongemerkt deelde de musicus zijn klanken met het hele gebouw en de bewoners. Een ongekende intimiteit waarin afstand juist de ervaring versterkt.

In de Schemering

Tijd & Locatie

Info

We leven in een vreemde tijd. De wereld is van de een op de andere dag veranderd én verenigd. We bevinden ons in een diffuus gebied. We bevinden ons in een soort ‘schemering’, tussen de dag en de nacht. Een tussenfase waarin we niet terug kunnen naar hoe het was, en ook vooruit is onzeker, want hoe gaat onze toekomst eruitzien?


Een literair concert met Esther Apituley (altviool) en Hans Dagelet (spel)


Kunnen wij - mensen - hiermee omgaan? Kunnen wij accepteren dat we in een soort tijdloze tijd zijn terechtgekomen? We worden gedwongen in het moment te gaan zitten. In het NU. Wat ons vroeger dreef, motiveerde, en energie gaf, was er omdat we een doel voor ogen hadden. Nu, kunnen we niet echt iets plannen, we weten niet of we (bijvoorbeeld in ons geval als muzikanten) ooit nog echt grote muziekvoorstellingen kunnen maken. Maar omdat we niet zonder muziek en theater kunnen, moeten we creatief zijn in het moment. In het nu. Wat kunnen wij als podiumkunstenaars nú in deze tijd? De tijd waarin het corona-virus de mens wereldwijd dwingt een pas op de plaats te maken.

Wednesday, 16 March 2022

Directions

Share This Event

  • Instagram
  • Facebook