top of page
Teaser Vox - Rozemond & Bekkers

Teaser Vox - Rozemond & Bekkers

Play Video
_MG_7258.jpeg
_MG_7383 klein kopie 2.jpeg

Duo Rozemond & Bekkers

In 2017 ontmoetten violiste Jacobien Rozemond en accordeoniste Renée Bekkers elkaar tijdens een tournee van de muziektheatervoorstelling 'Vivaldi Code Rood' en zij hadden meteen een klik. Inmiddels hebben ze met veel succes in diverse festivals en concertseries gespeeld waaronder Zoom, Festival van Vlaanderen, Grote Kerk Muiden, St. Aegtenkapel etc.

 

In 2020 componeerde Willem Jeths, componist des vaderlands van 2014-2016, het werk Portrayal voor het duo. Deze suite is gebaseerd op zijn nieuwste opera ‘Ritratto’. Op tekst van de Nederlandse dichter Co Woudsma componeerde Gerard Beljon in 2020 een werk voor Renée en Jacobien met door de musici thuis opgenomen geluidsfragmenten. Deze sample-collage staat op Youtube en is in april 2020 ook door Radio 4 uitgezonden. De premieres van ‘A Portrayal’ en ‘Evolutie’ vonden plaats op 30 september 2020 in de Sint Aegtenkapel van Willem Jeths’ geboortestad Amersfoort. Originele composities combineren Jacobien en Renée met werken van Strawinsky, Ravel en Rachmaninov. Het duo zorgt bij deze rijke schakering aan composities voor een perfecte balans tussen klassiek en innovatie. In 2021 neemt het duo met het label Cobra Records een cd op met werken van onder meer Willem Jeths, Gerard Beljon, Sergey Rachmaninow, Igor Strawinsky en Maurice Ravel.

“Ik durf gerust te stellen dat we hier te maken hebben met een eenmalig fenomeen. Dit moet u gehoord hebben” (Siebe Riedstra, Luister)

Programma's 2023/2024:

BLISS Biber, Castello, Barbara, De Murashkin/Dickinson, Piazzolla
De zoektocht naar geluk wordt in dit programma vanuit verschillende perspectieven bespiegeld. Zo benadert De Murashkin in zijn nieuwe werk de eenvoud maar ook de vluchtigheid van bliss.

VOX Ravel, Stravinsky, Rachmaninov, Jeths, Beljon
Vocalise, oftewel VOX is een gedicht waarin klank centraal staat, het woord wordt wendbaar, associatief en puur klankmateriaal, Met dit gegeven verbindt het duo nieuwe muziek met composities van de grootmeesters van 100 jaar geleden.

JEWISH PRAYER Ravel, Bloch, Podgaits, Fischer
In Jewish Prayer zijn verschillende Joodse werken samengevoegd die zijn verweven in andere programma's van het duo zoals Kaddish van Ravel, Prayer van Bloch en Ave Maria van Podgaits.

(foto's: Sarah Wijzenbeek)

bottom of page