top of page
De Paraplu Trailer

De Paraplu Trailer

Play Video
KP-126.jpg

De Paraplu

Een muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar, gebaseerd op het prentenboek De paraplu van Ingrid & Dieter Schubert, uitgegeven door Lemniscaat.

 

Op een herfstdag stuit een zwart hondje (Quibus) op een vreemd object. Terwijl hij het aan een onderzoek onderwerpt, blaast het zich ineens zo op, dat Quibus hoog het luchtruim ingetrokken wordt. En vanaf dat moment is alles anders, want met De rode Paraplu beland je in de vreemdste avonturen. Dan leer dansen op het wolkendek, maak je kennis met hongerige alligators, krijg je een rustgevend kijkje in de oceaan, slinger je aan lianen over een bloedheet eiland, en tapdans je op de Noordpool.

 

De levendige muziektheatervoorstelling is gebaseerd op het prentenboek De Paraplu van Ingrid en Dieter Schubert. Inmiddels is het kleine zwarte hondje voor menigeen een klassieke held geworden. Ook de makers van de Paraplu hebben zich door het rode object op sleeptouw laten nemen. Laat je meevoeren door de klankrijke atmosferische muziek van Nicoline Soeter, de speelse fantasierijke regie van Annechien Koerselman en de humoristische teksten van Floortje Schoevaarts en ontdenk een wereld waarvan je het bestaan niet vermoedde.

 

- Idee, Zang & Spel Klaartje van Veldhoven (sopraan)

- Accordeon & Spel Renée Bekkers 

- Cello & Spel Susanne Rosmolen

- Percussie & Spel Jeroen Geevers

- Auteurs De Paraplu Ingrid en Dieter Schubert, uitgegeven door Lemniscaat

- Idee & Compositie Nicoline Soeter

- Regie & Script Annechien Koerselman

- Spreek & Liedteksten Floortje Schoevaarts

- Vormgeving Calle de Hoog

- Lichtontwerp Nico Kraeima

- Techniek Tineke Knoester

 

Mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunsten

(Foto: Jan Fotograaf)

bottom of page